Ιστορίες από τη ζωή στην πόλη του Βόλου

Στις 2 Απριλίου 2014, η Νατάσα Καρακατσάνη, προσκεκλημένη της Αν. Καθηγήτριας Ειρήνης Νάκου, στο πλαίσιο τoυ Σεμιναρίου Τεχνών του 6ου εξαμήνου του Π.Τ.Π.Ε., μίλησε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη φωτογραφική αφήγηση και πώς αυτή δομείται κατά την υλοποίηση μια φωτο-ιστορίας.

Στόχος της παρουσίασης ήταν η εξοικείωση με τη φωτογραφία ως αφηγηματικό μέσο, ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, προκειμένου να δημιουργήσουν φωτογραφικές ιστορίες από τη ζωή τους στην πόλη του Βόλου. Οι ιστορίες αυτές θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, στις 14 Μαϊου.  

Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι η σύνθεση της φυσιογνωμίας της πόλης μέσα από προσωπικές αντιλήψεις και βιώματα των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή. Αυτό θα επιτευχθεί με συλλογή των προσωπικών αντιλήψεων/βιωμάτων και τη μελλοντική δημιουργία ενός ηλεκτρονικού μουσείου της πόλης του Βόλου με σχετικά μικρά κείμενα και φωτογραφίες.