Βιογραφικό

Η Νατάσα Καρακατσάνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και φωτογραφία στο Michigan State University/Dept. of Art, Art History Design (Specialization), ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στο Ε.Α.Π./Τμήμα Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και σε διεθνή πανεπιστήμια, παρακολουθώντας courses για τον κινηματογράφο, την ψυχολογία και την ιστορία της τέχνης.

Είναι ιδρυτικό μέλος του φωτογραφικού group OramaPhotos και του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, μέλος Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρείας, υπεύθυνη συντονισμού της Φωτογραφικής Ομάδας Φοιτητών/τριών του Π.Θ., συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Π.Θ., editor του διαδικτυακού περιοδικού για τη φωτογραφία "fmag" και Coursera Mentor. Κείμενα και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον τύπο, σε λογοτεχνικά και φωτογραφικά περιοδικά. Μελέτη της για τον φωτογράφο Δημήτρη Λέτσιο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο "Πρόσωπα της Ανακασιάς Βόλου” (“Ιωλκός”, 2013). Φωτογραφική δουλειά της έχει εκτεθεί σε τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έχει δημοσιευτεί σε φωτογραφικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στους μηχανισμούς με τους οποίους επιδρά η απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στις σύγχρονες κοινωνίες ενώ, παράλληλα, μελετά τη σχέση του γραπτού λόγου με τη φωτογραφική εικόνα. Ζει στο Βόλο και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.